Vyzkoušený recept na vynikající buchtu se zakysanou smetanou a ovocem podle vlastního výběru (jahody, borůvky, rybíz, maliny, ostružiny, nebo třeba meruňky).
60 minut
Ingredience
- 160 g tuku na pečení
- 160 g cukru krupice
- 3 vejce
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic vody
- 160 g hladké mouky
- 70 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g zakysané smetany
- čerstvé nebo mražené ovoce podle výběru (jahody, borůvky, rybíz, maliny, ostružiny, nebo třeba meruňky)
Postup
Začneme tak, že ušleháme tuk na pečení s cukrem, přidáme vejce, olej a neustále šleháme. Přitom přidáváme vlažnou vodu po lžících, dokud neušleháme do hladké pěny.
Smícháme obě mouky s kypřícím práškem a tuto sypkou směs přimícháme do pěny. Na závěr přimícháme také smetanu.
Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, naskládáme rovnoměrně ovoce na těsto (drobnější ovoce obalíme v hladké mouce, aby se nepropadlo příliš do těsta) a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 40 minut.