Buřtguláš

Vyzkoušený recept na nejlepší buřtguláš s bramborami, který je nejlepší vařit v kotlíku na ohni, ale není to podmínka. Výborný guláš.

40 minut, 4 porce

Ingredience

  • 8 buřtů (kvalitní uzenina cca 500 g)
  • 4 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce mleté papriky (můžeme i pálivou)
  • 8 brambor (varný typ A)
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrstka majoránky

Postup

Uzeninu nakrájíme na kostičky, nebo na kolečka a s nahrubo nasekanou cibulí krátce orestujeme na sádle v hrnci nebo kotlíku.

Zaprášíme mletou paprikou, přidáme brambory nakrájené na kostičky, nastrouhaný, nebo rozmačkaný česnek, drcený kmín, osolíme, opepříme a zalijeme vodou, cca 1 litrem.

Hrnec zakryjeme poklicí a buřtguláš vaříme doměkka zhruba 12 minut za občasného zamíchání. Přidáme majoránku a můžeme podávat.

Líbí se vám "Buřtguláš"?



Komentáře