Vyzkoušený recept na nejlepší buřtguláš s bramborami, který je nejlepší vařit v kotlíku na ohni, ale není to podmínka. Výborný guláš.
40 minut, 4 porce
Ingredience
- 8 buřtů (kvalitní uzenina cca 500 g)
- 4 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce mleté papriky (můžeme i pálivou)
- 8 brambor (varný typ A)
- 8 stroužků česneku
- 1 lžičku drceného kmínu
- sůl
- pepř
- 1 hrstka majoránky
Postup
Uzeninu nakrájíme na kostičky, nebo na kolečka a s nahrubo nasekanou cibulí krátce orestujeme na sádle v hrnci nebo kotlíku.
Zaprášíme mletou paprikou, přidáme brambory nakrájené na kostičky, nastrouhaný, nebo rozmačkaný česnek, drcený kmín, osolíme, opepříme a zalijeme vodou, cca 1 litrem.
Hrnec zakryjeme poklicí a buřtguláš vaříme doměkka zhruba 12 minut za občasného zamíchání. Přidáme majoránku a můžeme podávat.