Vyzkoušený recept na vynikající a zdravé carpaccio z červené řepy podle Pohlreicha. Kombinace s kozím sýrem je úžasná – bude vám chutnat.
50 minut, 4 porce
Ingredience
- 600 g červené řepy
- 500 ml octa
- 750 ml vody
- 150 g třtinového cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g kozího sýru, případně balkánský
- lístky máty
Zálivka
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce tymiánu
Postup
Nejprve si na to naše carpaccio připravíme zálivku a to tak, že vinný ocet rozšleháme s olivovým olejem, ale pomalu. Přidáme cukr, rozmícháme a nakonec přidáme ještě tymián a opět vše důkladně promícháme.
Řepu, ocet a cukr dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla červená řepa potopená a přivedeme k varu. Vaříme doměkka zhruba 20 – 25 minut.
Uvařenou řepu necháme vychladnout a nakrájíme ji na tenké plátky, které naskládáme na talíř.
Na pánvi na troše oleje prohřejeme sýr nakrájený na kostičky, položíme na plátky červené řepy, přidáme lístky máty a zakapeme připravenou zálivkou.