Carpaccio z červené řepy

Vyzkoušený recept na vynikající a zdravé carpaccio z červené řepy podle Pohlreicha. Kombinace s kozím sýrem je úžasná – bude vám chutnat.

50 minut, 4 porce

Ingredience

  • 600 g červené řepy
  • 500 ml octa
  • 750 ml vody
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g kozího sýru, případně balkánský
  • lístky máty

Zálivka

  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce tymiánu

Postup

Nejprve si na to naše carpaccio připravíme zálivku a to tak, že vinný ocet rozšleháme s olivovým olejem, ale pomalu. Přidáme cukr, rozmícháme a nakonec přidáme ještě tymián a opět vše důkladně promícháme.

Řepu, ocet a cukr dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla červená řepa potopená a přivedeme k varu. Vaříme doměkka zhruba 20 – 25 minut.

Uvařenou řepu necháme vychladnout a nakrájíme ji na tenké plátky, které naskládáme na talíř.

Na pánvi na troše oleje prohřejeme sýr nakrájený na kostičky, položíme na plátky červené řepy, přidáme lístky máty a zakapeme připravenou zálivkou.

Líbí se vám "Carpaccio z červené řepy"?



Komentáře