Celerové placičky

Vyzkoušený recept na výborné celerové placičky se sýrem, které smažíme na pánvi, ale můžeme je také upéct v troubě.

30 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 celer
  • 100 g parmezánu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka podle potřeby

Postup

Celer očistíme, opláchneme a nastrouháme společně s parmezánem na hrubém struhadle. Společně promícháme v míse.

Vejce ušleháme s mlékem, solí a pepřem. Přidáme ke směsi nastrouhaného celeru a parmezánu, promícháme a v případě potřeby zahustíme strouhankou.

Na pánvi rozpálíme olej a celerové placičky usmažíme z obou stran dozlatova. Můžeme placičky také vytvořit na plechu vyloženém pečícím papírem a dát je péct do trouby na 180 °C po dobu zhruba 20 – 25 minut dozlatova.

Pokud zvolíme smažení, hotové celerové placičky skládáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného oleje.

Líbí se vám "Celerové placičky"?



Komentáře