Vyzkoušený recept na výborné celerové placičky se sýrem, které smažíme na pánvi, ale můžeme je také upéct v troubě.
30 minut, 4 porce
Ingredience
- 1 celer
- 100 g parmezánu
- 2 vejce
- 1 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- strouhanka podle potřeby
Postup
Celer očistíme, opláchneme a nastrouháme společně s parmezánem na hrubém struhadle. Společně promícháme v míse.
Vejce ušleháme s mlékem, solí a pepřem. Přidáme ke směsi nastrouhaného celeru a parmezánu, promícháme a v případě potřeby zahustíme strouhankou.
Na pánvi rozpálíme olej a celerové placičky usmažíme z obou stran dozlatova. Můžeme placičky také vytvořit na plechu vyloženém pečícím papírem a dát je péct do trouby na 180 °C po dobu zhruba 20 – 25 minut dozlatova.
Pokud zvolíme smažení, hotové celerové placičky skládáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného oleje.