Vyzkoušený recept na pravou česnečku s bramborem. Tato varianta česnekové polévky sice není krémová, ale je to klasika jako od babičky.
40 minut, 4 porce
Ingredience
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 12 stroužků česneku
- 1 plátek uzeného masa
- 1 litr kuřecího vývaru
- 2 brambory
- 1 lžíce majoránky
- sůl
- pepř
- 2 krajíce chleba
- 100 g tvrdého sýru
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji v hrnci na rozehřátém sádle. Pak přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a společně s cibulí krátce osmahneme.
Když cibule zesklovatí, zalijeme horkým kuřecím vývarem a přidáme rozlisované stroužky česneku (2 stroužky si necháme na později). Přivedeme k varu.
Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na kostičky, přidáme do hrnce a vaříme zhruba 15 minut, dokud nejsou brambory do měkka.
Na závěr ještě přidáme dva rozlisované stroužky česneku, přidáme podle chuti majoránku, sůl, pepř, promícháme a česnečku máme hotovou.
Na pánvi s trochou sádla opražíme chléb nakrájený na kostičky a nastrouháme tvrdý sýr nahrubo. Dáme chléb i tvrdý sýr na talíře (kdo chce) a zalijeme česnečkou podle receptu od babičky.