Vyzkoušený recept na velice oblíbené a chutné chilli con carne, které je jako od Pohlreicha. Kvalitní hovězí mleté maso vybírejte důkladně.
100 minut, až 6 porcí
Ingredience
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- 2 červené papriky
- olivový olej
- 1 vrchovatá lžička chilli
- 1 vrchovatá lžička drceného kmínu
- 1 vrchovatá lžička skořice
- sůl
- pepř
- 1 plechovka cizrny (400 g)
- 1 plechovka červených fazolí (400 g)
- 2 plechovky krájených rajčat (2x 400 g)
- 500 g mletého masa (hovězí, jehněčí)
- 1 svazek čerstvého koriandru
- balzamikový ocet
Postup
Cibuli, karotku a celer nakrájíme na drobno. Česnek rozmačkáme, nebo prolisujeme. Červenou papriku rozpůlíme, vyčistíme a nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozpálíme olej a přidáme veškerou nakrájenou zeleninu, viz výše. Promícháme a po chvilce přidáme chilli, kmín, skořici, sůl a pepř.
Vše povaříme zhruba 8 minut, dokud zelenina nezměkne a nezesklovatí. Nezapomeneme průběžně míchat.
Cizrnu a fazole bez nálevu přidáme ke směsi společně rajčaty. Promícháme, krátce povaříme a přidáme rozmělněné mleté maso.
Vše promícháme, prohřejeme a přidáme koriandr, ocet, sůl a pepř. Promícháme, přivedeme opět k varu, zakryjeme poklicí a za občasného promíchání vaříme na mírném stupni zhruba hodinu.
Hotové chili con carne můžeme podávat s rýží basmati, pečivem, nebo jen tak samotné.