Cizrnová polévka

Vyzkoušený recept na polévku z cizrny, která je tolik zdravá. Cizrnová polévka je podobná jiným luštěninovým, ale kuličky cizrna mají své kouzlo.

50 minut, 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • kuřecí prsa (cca 200 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 bobkové listy
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 plechovky cizrny (2x 400g plechovka)
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat (1x 425ml plechovka)
  • 1 hrstka nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup

V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli.

Kuřecí prsa opláchneme, nakrájíme na menší kousky a prudce orestujeme.

Po chvíli, zhruba 5 minutách, přidáme k masu nasekaný česnek, mletou papriku a bobkový list. Promícháme a zhruba 2 minuty všechno povaříme.

Přidáme vývar, slitou a propláchnutou cizrnu a rajčata. Vše promícháme, přivedeme k varu a polévku z cizrny vaříme zhruba 30 minut.

Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a na závěr přidáme nasekanou petržel.

Líbí se vám "Cizrnová polévka"?



Komentáře