Vyzkoušený recept na polévku z cizrny, která je tolik zdravá. Cizrnová polévka je podobná jiným luštěninovým, ale kuličky cizrna mají své kouzlo.
50 minut, 4 porce
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- kuřecí prsa (cca 200 g)
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 2 bobkové listy
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 plechovky cizrny (2x 400g plechovka)
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat (1x 425ml plechovka)
- 1 hrstka nasekané petrželky
- sůl
- pepř
Postup
V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli.
Kuřecí prsa opláchneme, nakrájíme na menší kousky a prudce orestujeme.
Po chvíli, zhruba 5 minutách, přidáme k masu nasekaný česnek, mletou papriku a bobkový list. Promícháme a zhruba 2 minuty všechno povaříme.
Přidáme vývar, slitou a propláchnutou cizrnu a rajčata. Vše promícháme, přivedeme k varu a polévku z cizrny vaříme zhruba 30 minut.
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a na závěr přidáme nasekanou petržel.