Vyzkoušený originální recept na pečený čokoládový cheesecake, jehož základem je mimo jiné i kvalitní, nejlépe domácí mascarpone.
90 minut
Ingredience
- 50 g másla
- 1 balení čokoládových sušenek Derby (220 g)
- 120 g mléčné čokolády
- 120 g hořké čokolády
- 250 g mascarpone
- 150 g sýra Buko Classic
- 100 g cukru krupice
- 4 vejce
- 150 ml smetany ke šlehání (33%)
Na dokončení
- 250 ml smetany ke šlehání (33%)
- nastrouhaná čokoláda na ozdobu nebo čokoládové hobliny
Postup
Nejprve rozpustíme máslo ve vodní lázni a dortovou formu o průměru 22 – 24 cm vymažeme máslem.
Sušenky rozemeleme v mixéru, dáme do misky, zalijeme již rozpuštěným máslem, promícháme a sušenkovou směs natlačíme rovnoměrně na dno dortové formy. Dáme ztuhnout do chladu alespoň na půl hodiny.
Zatím si ve vodní lázni rozpustíme mléčnou i hořkou čokoládu.
Do větší mísy dáme oba sýry, cukr a postupně přišleháme vejce. Pak postupně vmícháme čokoládu a smetanu.
Připravenou čokoládovou směs nalijeme rovnoměrně na těsto do dortové formy, uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 60 minut.
Upečený čokoládový cheesecake necháme vychladnout, vytáhneme z formy a pak dáme vychladit na 3 hodiny do ledničky. Potom potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme čokoládou a dáme ještě na 1 hodinu do chladničky.