Jednoduchý recept na dušené cuketové zelí. Pokud jste už také propadli “cuketománii” a víte, jak je skvělá, pak tento recept určitě zkuste.
Ingredience
- 1 cuketa
- 1 větší cibule
- 150 g slaniny (nepovinné)
- 1 brambora
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- ocet
- cukr moučka
Postup
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na troše oleje, sádla, nebo slanině, pokud ji použijeme. Měla by zesklovatět.
Opláchnutou cuketu i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme k cibulce, tak akorát podlijeme vodou a krátce podusíme.
Požadované chuti dosáhneme tak, že vhodně osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a najdeme vhodnou rovnováhu mezi octem a cukrem.
Pro zahuštění cuketového zelí použijeme nejlépe rozmixovanou bramboru, kterou přidáme při dušení, které trvá 10 – 15 minut. Podle potřeby hotové zelí ještě dochutíme.