Vyzkoušený recept na výbornou domácí granolu z ovesných vloček, ovoce a oříšků. Navíc je to jednoduchý hrníčkový recept.
50 minut, 4 porce
Ingredience
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku nasekaných para ořechů, nebo jiných
- 1/2 hrnku nasekaného sušeného ovoce podle chuti
- 2 lžíce medu
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 špetka soli
Postup
Do mísy přidáme všechny sypké ingredience a promícháme je. Para ořechy můžeme nahradit klidně jinými, například lískovými a sušené ovoce – může být například nějaké lesní, brusinky, meruňky atd.
Do sypké směsi přidáme už jen med a kokosový olej, vše promícháme a rozprostřeme na plech s pečícím papírem.
Granolu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a po dobu asi 40 minut. Při pečení granolu občas promícháme, aby se nezačala připalovat.
Upečenou domácí granolu necháme vychladnout a uskladníme ji v uzavíratelné nádobě.