Domácí hamburger z mletého masa

Vyzkoušený recept na domácí hamburger z mletého masa. Doma si můžete udělat také bulky na hamburger i domácí hranolky.

40 minut, 2 porce

Ingredience

  • 300 g mletého masa (hovězí)
  • sůl
  • pepř
  • 2 plátky bylinkového másla s česnekem
  • 2 hamburgerové bulky (domácí)
  • rozpuštěné máslo na potření housek
  • domácí dip viz níže
  • listy salátu
  • 2 plátky čedaru
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce oleje

Domácí dip

  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky kečupu
  • 2 lžičky majonézy (domácí)

Karamelizovaná cibulka

  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce balzamikového octa

Postup

Vychlazené mleté maso osolíme, opepříme. Ruce si namočíme ve studené vodě, maso rozdělíme na poloviny a z každé vytvoříme bochánek. Do každého vložíme kousek bylinkového másla a dáme je zakryté do chladu.

Připravíme si cibulku. Oloupeme, nakrájíme na kolečka a na rozpálené pánvi ji orestujeme dozlatova. Následně ji posypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, přilijeme balzamikový ocet, snížíme výkon sporáku a pod poklicí podusíme cca 20 minut.

Než se pustíme do samotného hamburgeru, můžeme se ještě pustit do domácích bulek i hranolků.

Nyní se pustíme do mletého masa. Rozpálíme si na pánvi olej, bochánky mletého masa trochu stiskneme, aby byly placatější, a smažíme je na každé straně zhruba 8 minut.

Bulky, nebo housky rozkrojíme na poloviny, každou potřeme rozpuštěným máslem a rozehřejeme je na pánvi.

Dip si připravíme tak, že všechny ingredience na dip společně promícháme vidličkou v menší misce.

Když máme vše připravené, potřeme oba díly bulek dipem, na spodní díl dáme list salátu, plátky rajčat, maso, čedar a cibulku. Přiklopíme druhým dílem a burger máme hotový.

K hamburgeru s mletým masem se skvěle hodí hranolky a můžeme vše zapíjet třeba domácím ayranem.

Líbí se vám "Domácí hamburger z mletého masa"?



Komentáře