Máte rádi kvalitní jogurty? Připravte si snadno podle vyzkoušeného receptu domácí jogurt, který můžete výhodně dál použít při přípravě jiných receptů.
15 minut, 1 litr jogurtu
Ingredience
- 3 lžíce kvalitního bílého jogurtu
- 1 l čerstvého plnotučného mléka
Postup
Nejprve si připravíme sklenici, nebo více menších uzavíratelných sklenic, které důkladně opláchneme horkou vodou.
Jogurt ohřejeme zhruba na 40° C třeba tak, že kelímek s jogurtem vložíme na chvíli do teplé vody. Následně smícháme v nějakém důkladně vypláchnutém hrnci mléko s jogurtem tak, aby se v něm rozpustil.
Hotovou směs nalijeme do připravených vysušených sklenic, uzavřeme je a dáme na nějaké teplé a temné místo, kde s nimi nebudeme hýbat. Doporučuje se ještě sklenice zabalit do ručníku a deky.
Jogurt by měl být hotový zhruba za 12 hodin. Pak jej můžeme dát do chladničky a po vychlazení konzumovat.
Pokud děláme domácí jogurt pravidelně, další už připravujeme samozřejmě z domácího jogurtu.