Domácí kešu máslo

Vyzkoušený recept na domácí kešu máslo, který je velice jednoduchý. Jediné, co potřebujeme, jsou kvalitní kešu a výkonný mixér.

25 minut, 300 g kešu másla

Ingredience

  • 300 g kešu natural
  • 1 špetka soli

Postup

Připravíme si mixér se sekáčkem. Kešu dáme do nádoby mixéru a rozmixujeme na menší kousky. Pokud bychom chtěli využít objem nádoby naplno, je lepší maximálně do 3/4 jejího objemu, protože potom se kešu ořechy špatně mixují, když nemají prostor.

Pokračujeme v mixování, dokud nedosáhneme hladké, krémové směsi bez hrudek. Podle chuti ale můžeme drobné hrudky ponechat – i tato varianta má něco do sebe. K závěru dochutíme špetkou soli, domixujeme a kešu máslo máme hotové.

Líbí se vám "Domácí kešu máslo"?



Komentáře