Domácí lučina

Vyzkoušený recept na domácí lučinu z jogurtu a zakysané smetany. Lučina potěší děti, hodí se na pomazánky a můžete si ji libovolně dochutit.

15 minut

Ingredience

  • 400 g bílého jogurtu (např. Hollandia)
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 lžička soli

Volitelně

  • koření, bylinky

Postup

Do mísy dáme jogurt, smetanu, sůl a vše důkladně promícháme.

Nyní je potřeba nechat odkapat syrovátka, takže si připravíme ideálně cedník a nějakou starší látkovou utěrku, kterou cedník vyložíme. Nalijeme do něj připravenou směs, přesahující látkou utěrky zabalíme, zatížíme, pokud chceme lučinu hustější a necháme přes noc v chladu odkapat.

Hotovou domácí lučinu dáme do uzavíratelných skleniček a do chladu.

Líbí se vám "Domácí lučina"?



Komentáře