Domácí mascarpone

Vyzkoušený recept na mascarpone domácí výroby, které můžete následně použít na skvělé tiramisu, cheesecake, dort, krém, nebo jiné dobroty.

45 minut, cca 450 g

Ingredience

  • 500 ml čerstvé smetany na šlehání
  • 1 lžíce šťávy z citronu

Postup

Smetanu nalijeme nejlépe do nerezové misky a ve vodní lázni ji zahřejeme na 90 °C.

Přidáme šťávu z citronu a neustále mícháme, dokud se smetana nevysráží. Pak misku se smetanou odstavíme stranou a necháme vychladnout.

Cedník vyložíme nějakým plátýnkem, nebo čistým kapesníkem a smetanu scedíme, abychom se zbavili přebytečné šťávy.

Hmotu z cedníku dáme do nějaké uzavíratelné nádoby a necháme v chladničce 24 hodin. Pak můžeme s hotovým domácím mascarpone dál pracovat a použít třeba na cheesecake, nebo vynikající tiramisu.

Líbí se vám "Domácí mascarpone"?



Komentáře