Vyzkoušený recept na mascarpone domácí výroby, které můžete následně použít na skvělé tiramisu, cheesecake, dort, krém, nebo jiné dobroty.
45 minut, cca 450 g
Ingredience
- 500 ml čerstvé smetany na šlehání
- 1 lžíce šťávy z citronu
Postup
Smetanu nalijeme nejlépe do nerezové misky a ve vodní lázni ji zahřejeme na 90 °C.
Přidáme šťávu z citronu a neustále mícháme, dokud se smetana nevysráží. Pak misku se smetanou odstavíme stranou a necháme vychladnout.
Cedník vyložíme nějakým plátýnkem, nebo čistým kapesníkem a smetanu scedíme, abychom se zbavili přebytečné šťávy.
Hmotu z cedníku dáme do nějaké uzavíratelné nádoby a necháme v chladničce 24 hodin. Pak můžeme s hotovým domácím mascarpone dál pracovat a použít třeba na cheesecake, nebo vynikající tiramisu.