Vyzkoušený recept na falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné. Kdo nemusí dršťky, ten rád zvolí tuto variantu s hlívou. Skvělá polévka.
50 minut, 4 porce
Ingredience
- 500 g hlívy ústřičné
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce oleje
- 1 l masového vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté papriky
- sůl
- pepř
- 1 lžička majoránky
- 3 stroužky česneku
Postup
Hlívu očistíme a nakrájíme na tenčí proužky.
V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém nakrájenou hlívu chvíli orestujeme, zhruba 5 minut. Pak přidáme vývar, přivedeme k varu a vaříme zhruba 10 minut.
V pánvi si zatím rozpálíme 2 lžíce oleje nebo přepuštěného másla a osmahnutím mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, krátce s jíškou promícháme.
Hotovou jíšku dáme do hrnce, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme majoránku s prolisovaným česnekem a zhruba 15 minut za občasného zamícháme povaříme.