Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Vyzkoušený recept na falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné. Kdo nemusí dršťky, ten rád zvolí tuto variantu s hlívou. Skvělá polévka.

50 minut, 4 porce

Ingredience

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l masového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička majoránky
  • 3 stroužky česneku

Postup

Hlívu očistíme a nakrájíme na tenčí proužky.

V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém nakrájenou hlívu chvíli orestujeme, zhruba 5 minut. Pak přidáme vývar, přivedeme k varu a vaříme zhruba 10 minut.

V pánvi si zatím rozpálíme 2 lžíce oleje nebo přepuštěného másla a osmahnutím mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, krátce s jíškou promícháme.

Hotovou jíšku dáme do hrnce, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme majoránku s prolisovaným česnekem a zhruba 15 minut za občasného zamícháme povaříme.

Líbí se vám "Dršťková polévka z hlívy ústřičné"?



Komentáře