Fazolový salát

vyzkoušený recept na výborný fazolový salát z červených fazolí (můžeme použít i bílé). S tímto salátem určitě uspějete – je výborný a snadný.

70 minut, 4 porce

Ingredience

  • 250 g červených fazolí
  • 1 lžíce tymiánu
  • 1 kelímek zakysané smetany (200 ml)
  • sůl
  • pepř

Postup

Fazole dáme do vody, přisypeme tymián a necháme je přes noc namočené.

Fazole dáme s touto vodou vařit zhruba necelou hodinu doměkka. Po uvaření fazole scedíme a propláchneme vodou, abychom je zbavili tymiánu.

Fazole následně smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a promícháme.

Toto je základní fazolový salát, který podle chuti můžeme jakkoliv vylepšit, například čerstvým koprem.

Líbí se vám "Fazolový salát"?



Komentáře