Vyzkoušený recept na frankfurtskou polévku našich babiček, ve které kvalitním párkem rozhodně nešetřete. Úžasná polévka typická svou chutí.
75 minut, 4 porce
Ingredience
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 2 lžičky mleté papriky (pálivá dle chuti)
- 1 špetka mletého kmínu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l hovězího vývaru
- 2 – 3 brambory
- sůl
- 4 vídeňské nebo frankfurtské párky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička majoránky
- 80 ml mléka
Postup
V hrnci rozehřejeme sádlo a na něm dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
Snížíme výkon sporáku na minimum, přidáme mletou papriku, kmín a necháme rozvonět. Po chvíli zasypeme hladkou moukou, krátce osmahneme, aby vznikla jíška a zalijeme horkým vývarem.
Polévku vaříme na mírném stupni, aby se cibule rozvařila a mouka dostatečně provařila, což bude trvat zhruba 40 minut za občasného promíchání.
Pak přidáme brambory nakrájené na kostky a osolíme. Když jsou brambory do poloměkka, přidáme párky nakrájené na tenká kolečka a rozmačkaný česnek s utřenou majoránkou.
Frankfurtskou polévku krátce povaříme, aby byly brambory akorát doměkka, a na závěr přidáme na zjemnění mléko.