Vyzkoušený recept na italskou frittatu (fritátu) se špenátem, kuřecím masem a ricottou. Je to italský pokrm a ekvivalent naší omelety.
60 minut, 4 porce
Ingredience
- 8 vajec
- 400 g čerstvého špenátu
- 1 větší kuřecí prso
- 250 g ricotty
- 4 stroužky česneku
- 1 hrst petržele
- 1 plátek másla
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup
Očistíme a opláchneme kuřecí prsa, uvaříme (cca 25 minut), necháme vychladnout a pak nakrájíme na menší kousky.
Na rozehřáté pánvi orestujeme na troše olivového oleje stroužky česneku nakrájené na plátky. Přihodíme máslo, rozpustíme, přidáme opláchnutý a osušený špenát a podusíme cca 5 minut. Když je špenát hotový, předěláme jej se vším všudy do cedníku a necháme okapat přebytečnou vodu a olej.
V míse lehce rozšleháme vejce, přidáme ricottu, nadrobno nasekanou nať petržele, kuřecí maso a okapaný špenát pokrájený na menší kusy. Vše promícháme, osolíme, opepříme, dáme do pánve, ve které jsme dusili špenát a pod poklicí pečeme zhruba 20 minut. Můžeme na pánvi nechat jen chvíli a pokud máme shodou okolností zapnutou troubu, můžeme frittatu 10 minut zapékat na 200 °C.