Vyzkoušený a velice jednoduchý recept na hermelíny plněné česnekem a vlašskými ořechy. Jedná se o návykovou pochoutku za studena.
25 minut, 2 porce
Ingredience
- 4 hermelíny, případně camemberty
- 1 plátek másla
- 1 hrst nasekaných vlašských ořechů
- 2 – 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup
Hermelíny rozkrojíme na půlky, tzn. dvě tenká kolečka a z každé poloviny vydlabeme vnitřek hermelínu tak, abychom nepoškodili plísňovou “slupku”.
Vydlabaný vnitřek hermelínů smícháme s plátkem změklého másla, vlašskými ořechy a prolisovaným česnekem.
Připravenou směs dáme zpět do jednotlivých vydlabaných polovin hermelínů, přitiskneme je k sobě, jak původně byly, zabalíme do alobalu a dáme je alespoň přes noc odležet do chladničky.