Holandský řízek

Vyzkoušený recept na velice oblíbený holandský řízek z mleté směsi se sýrem, který si oblíbil také Pohlreich. Skvělý s bramborovou kaší.

30 minut, 4 porce

Ingredience

  • 450 – 500 g mletého vepřového masa (plec)
  • 125 g goudy, případně eidamu
  • sůl
  • bílý pepř
  • petrželová nať

Postup

Čerstvé vepřové maso pomeleme, nebo mleté maso již koupíme.

S mletým masem promícháme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, nejlépe goudu, přidáme trochu vody podle potřeby, sůl, pepř a najemno nasekanou nať petržele.

Masovou směs rozdělíme na čtyři stejné části a vytvoříme silnější placky, které obalíme v klasickém trojobalu, takže v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

Připravené řízky smažíme ve vrstvě rozpáleného oleje dozlatova, cca 10 minut.

Líbí se vám "Holandský řízek"?



Komentáře