Vyzkoušený recept na velice oblíbený holandský řízek z mleté směsi se sýrem, který si oblíbil také Pohlreich. Skvělý s bramborovou kaší.
30 minut, 4 porce
Ingredience
- 450 – 500 g mletého vepřového masa (plec)
- 125 g goudy, případně eidamu
- sůl
- bílý pepř
- petrželová nať
Postup
Čerstvé vepřové maso pomeleme, nebo mleté maso již koupíme.
S mletým masem promícháme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, nejlépe goudu, přidáme trochu vody podle potřeby, sůl, pepř a najemno nasekanou nať petržele.
Masovou směs rozdělíme na čtyři stejné části a vytvoříme silnější placky, které obalíme v klasickém trojobalu, takže v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Připravené řízky smažíme ve vrstvě rozpáleného oleje dozlatova, cca 10 minut.