Vyzkoušený recept na vynikající hovězí líčka na červeném víně podle Pohlreicha a to nejlépe s domácí bramborovou kaší.
90 minut, 4 porce
Ingredience
- 1 plátek másla
- olej
- 500 g hovězích líček
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 1/4 celeru
- 1 l hovězího vývaru
- 400 ml červeného vína
- 2 bobkové listy
- 4 větší špetky tymiánu
- 1 špetka mletého kmínu
- sůl
- pepř
Postup
V “tlakáči” rozehřejeme máslo a trochu oleje. Hovězí líčka prudce a krátce opečeme z obou stran a dáme z hrnce stranou. Maso se tak hezky zatáhne.
Do hrnce přidáme ke šťávě cibuli nakrájenou nadrobno a osmahneme dozlatova. Následně přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a krátce osmahneme.
K zelenině přidáme hovězí líčka a přidáme veškeré koření. Zamícháme a zalijeme horkým vývarem i vínem tak, aby bylo maso pod hladinou. Promícháme, hrnec uzavřeme a necháme vařit zhruba hodinu, aby bylo maso měkké.
Líčka dáme opět stranou, zbavíme se bobkového listu a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Chvíli dáme ještě na mírný výkon prohřát, zredukovat a na závěr přidáme máslo, které zjemní chuť.
Do hrnce dáme hovězí líčka, chvíli vše prohřejeme a můžeme podávat nejlépe s poctivou domácí bramborovou kaší, která se k hovězím líčkům skvěle hodí.