Vyzkoušený recept na vynikající hráškový krém z mraženého hrášku. Snadná a rychlá příprava krémové hráškové polévky potěší též.
30 minut, 4 porce
Ingredience
- 1 plátek másla
- 50 g šalotky
- 150 g mraženého hrášku
- 600 ml kuřecího, nebo zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
Postup
Rozehřejeme v hrnci plátek másla, krátce zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, nebo cibuli.
Přidáme zhruba 100 ml horkého vývaru a necháme vařením odpařit. Následně toto zopakujeme ještě jednou.
Pak přidáme hrášek, který necháme povolit před vařením, sůl, pepř, přilijeme zbytek horkého vývaru a 5 – 7 minut povaříme.
Krémovou hráškovou polévku odstavíme z plotny, ponorným mixérem důkladně rozmixujeme dohladka a máme hotovo. Pro zjemnění můžeme do krému dát ještě plátek másla.