Vyzkoušený recept na hrníčkový perník na plech, který je snadný a chuťově vynikající. Můžeme použít oblíbenou marmeládu a polevu dle chuti.
30 minut, 1 plech
Ingredience
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 hrnku cukru
- 1 prášek do perníku
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 skořicový cukr (nebo lžíce cukru krupice a rovná lžička skořice)
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 vejce
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 100 g marmelády podle chuti
- cca 150 g polevy (čokoládová, citrónová)
Postup
Nejprve si v nějaké míse promícháme všechny sypké ingredience, takto se nám nejlépe promísí. K sypké směsi potom přidáme vše ostatní (kromě marmelády a polevy). Vše důkladně promícháme buď ručně nebo robotem a hotové těsto vylijeme na olejem nebo máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný hlubší plech.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C na 20 minut.
Na upečený perník můžeme podle chuti namazat oblíbenou marmeládu a nanést polevu (např. čokoládovou, nebo citrónovou). Perník je vynikající i samotný, například posypaný lehce cukrem.