Hrnková cuketová buchta

Fotka k receptu se připravuje

Vynikající a vláčná cuketová buchta podle tohoto jednoduchého, hrnkového receptu nadělá spoustu parády a pomůže vám zbavit se příjemnou cestou tolik oblíbené cukety.

70 minut, 1 plech

Ingredience

  • 2 hrnky najemno nastrouhané cukety
  • 1 hrnek cukru (může být hnědý)
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 sáčku prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 vejce, nejlépe domácí
  • 1 necelý hrnek oleje (200 ml)

Postup

Hrnek, který potřebujeme, by měl mít okolo 250 ml. Cuketu očistíme, oloupeme, rozřízneme, zbavíme semínek a nastrouháme na jemnějším struhadle.

K nastrouhané cuketě přidáme všechny ostatní ingredience (sypké ingredience můžeme nejprve promíchat společně) a dobře promícháme, aby se vše hezky propojilo a vzniklo požadované těsto.

Připravené „cuketové“ těsto vylijte rovnoměrně na hlubší plech vymazaný olejem a vysypaný moukou, případně strouhaným kokosem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C cca 45 minut.

Vyzkoušet můžete také tuto cuketovou buchtu, která se také povedla a je výborná.

Recepty z cukety

Recepty z cukety
Recepty z cukety
Líbí se vám "Hrnková cuketová buchta"?



Komentáře