Vynikající a vláčná cuketová buchta podle tohoto jednoduchého, hrnkového receptu nadělá spoustu parády a pomůže vám zbavit se příjemnou cestou tolik oblíbené cukety.
70 minut, 1 plech
Ingredience
- 2 hrnky najemno nastrouhané cukety
- 1 hrnek cukru (může být hnědý)
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1,5 sáčku prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 3 vejce, nejlépe domácí
- 1 necelý hrnek oleje (200 ml)
Postup
Hrnek, který potřebujeme, by měl mít okolo 250 ml. Cuketu očistíme, oloupeme, rozřízneme, zbavíme semínek a nastrouháme na jemnějším struhadle.
K nastrouhané cuketě přidáme všechny ostatní ingredience (sypké ingredience můžeme nejprve promíchat společně) a dobře promícháme, aby se vše hezky propojilo a vzniklo požadované těsto.
Připravené „cuketové“ těsto vylijte rovnoměrně na hlubší plech vymazaný olejem a vysypaný moukou, případně strouhaným kokosem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C cca 45 minut.
Vyzkoušet můžete také tuto cuketovou buchtu, která se také povedla a je výborná.