Hrnková maková buchta

Vyzkoušený recept na zdravou a rychlou makovou buchtu na plech, navíc hrnkovou. Mák obsahuje spoustu vápníku, který naše tělo potřebuje nejen pro pevné kosti.

50 minut

Ingredience

  • 4 vejce
  • 2 hrnky cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 hrnky mletého máku
  • 1 prášek do pečiva
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 400 g bílého jogurtu (2 hrnky)
  • 1 hrnek oleje

Postup

Oddělené žloutky ušleháme společně s krupicovým cukrem, potom přidáme všechny ostatní sypké ingredience a promícháme.

Přidáme jogurt, olej, promícháme a nakonec přidáme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

Hotové těsto na makovou buchtu rovnoměrně nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Dáme péct do trouby na 170 °C po dobu zhruba 40 minut. Jestli je buchta upečená vyzkoušíme ke konci špejlí a pokud se nelepí, maková buchta je hotová.

Pokud máte rádi polevy, pak na tuto makovou buchtu můžu doporučit čokoládovou polevu.

Líbí se vám "Hrnková maková buchta"?



Komentáře