Vyzkoušený recept na zdravou a rychlou makovou buchtu na plech, navíc hrnkovou. Mák obsahuje spoustu vápníku, který naše tělo potřebuje nejen pro pevné kosti.
50 minut
Ingredience
- 4 vejce
- 2 hrnky cukru krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky mletého máku
- 1 prášek do pečiva
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 400 g bílého jogurtu (2 hrnky)
- 1 hrnek oleje
Postup
Oddělené žloutky ušleháme společně s krupicovým cukrem, potom přidáme všechny ostatní sypké ingredience a promícháme.
Přidáme jogurt, olej, promícháme a nakonec přidáme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
Hotové těsto na makovou buchtu rovnoměrně nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Dáme péct do trouby na 170 °C po dobu zhruba 40 minut. Jestli je buchta upečená vyzkoušíme ke konci špejlí a pokud se nelepí, maková buchta je hotová.
Pokud máte rádi polevy, pak na tuto makovou buchtu můžu doporučit čokoládovou polevu.