Vynikající hrnková buchta z cukety jako perník, kterou můžete podle chuti doplnit nějakou polevou, např. čokoládovou, nebo citronovou. Zkuste tento recept.
50 minut, 1 plech
Ingredience
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do perníku
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky sody
- 2 lžíce kvalitního kakaa
- 1 špetka soli
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
Postup
Tento vyzkoušený recept na hrnkový cuketový perník je velice snadný. Smícháme si dohromady v míse všechny sypké ingredience, kromě cukety a společně umícháme.
Přidáme mléko smíchané s vejcem, olej a zase důkladně promícháme.
Na závěr přimícháme nahrubo nastrouhanou cuketu, promícháme a těsto máme hotové.
Těsto vylijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 40 minut.
Na hotový cuketový perník můžeme po vychladnutí dát například čokoládovou, nebo citronovou polevu, kterou si můžeme udělat také sami.