Vyzkoušený recept na domácí jablečný ocet, který příznivě působí na naše zdraví i jako doplněk při hubnutí. Využijte jeho příznivé účinky na naše zdraví.
25 minut + 4 týdny, cca 3 litry jablečného octa
Ingredience
- 1 kg jablek
- 3 l vody
Postup
Opláchnutá jablka bez stopek nastrouháme i se slupkou, dáme do velké sklenice a zalijeme je vodou tak, aby její hladina byla 5 cm nad jablky. Budeme na to potřebovat zhruba 3 litry vody.
Sklenici pevně uzavřeme, dáme na teplé místo a první týden vždy 2x denně jablečnou směs promícháme. Po jednom týdnu jablka scedíme, jablečnou šťávu opět důkladně uzavřeme a dáme na 3 týdny na temné místo.
Po 3 týdnech přecedíme přes co nejjemnější sítko, lépe přes nějaké plátno (plínku) a takto hotový jablečný ocet rozlijeme do menších, čistých láhví, které pevně uzavřeme a dáme do chladničky.