Játrové knedlíčky

Vyzkoušený recept na játrové knedlíčky do polévky od mé babičky, které udělají neskutečnou parádu například v poctivém domácím vývaru.

15 minut

Ingredience

  • 150 g jater (drůbeží nebo vepřová)
  • 1 vejce
  • 1 plátek másla
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • strouhanka

Postup

Opláchnutá játra nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka společně s vejcem a kouskem másla.

Tuto směs dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku a vše promícháme. Podle potřeby přidáváme strouhanku, abychom získali ideální konzistenci pro tvarování domácích játrových knedlíčků.

Játrové knedlíčky dáváme do polévky zavařit zhruba na 10 minut před dokončením polévky.

Líbí se vám "Játrové knedlíčky"?



Komentáře