Vyzkoušený recept na játrové knedlíčky do polévky od mé babičky, které udělají neskutečnou parádu například v poctivém domácím vývaru.
15 minut
Ingredience
- 150 g jater (drůbeží nebo vepřová)
- 1 vejce
- 1 plátek másla
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- strouhanka
Postup
Opláchnutá játra nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka společně s vejcem a kouskem másla.
Tuto směs dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku a vše promícháme. Podle potřeby přidáváme strouhanku, abychom získali ideální konzistenci pro tvarování domácích játrových knedlíčků.
Játrové knedlíčky dáváme do polévky zavařit zhruba na 10 minut před dokončením polévky.