Vyzkoušený recept na nejlepší jogurtovou buchtu s ovocem. Můžeme použít například jahody, maliny, meruňky, broskve, nebo to, co právě máme po ruce.
50 minut
Ingredience
- 2 vejce
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 500 g bílého jogurtu
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 500 – 700 g ovoce
Postup
Rozmícháme vejce s cukrem, přidáme jogurt, rozmícháme a přidáme směs mouky s práškem do pečiva. Vše promícháme.
Hotové těsto vylijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto naskládáme nebo nasypeme čerstvé očištěné a opláchnuté ovoce. Pokud jsou kousky ovoce větší, lehce vmáčkneme do těsta.
Jogurtovou buchtu pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C zhruba 30 minut.