Jogurtová buchta

Vyzkoušený recept na nejlepší jogurtovou buchtu s ovocem. Můžeme použít například jahody, maliny, meruňky, broskve, nebo to, co právě máme po ruce.

50 minut

Ingredience

  • 2 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 g bílého jogurtu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 – 700 g ovoce

Postup

Rozmícháme vejce s cukrem, přidáme jogurt, rozmícháme a přidáme směs mouky s práškem do pečiva. Vše promícháme.

Hotové těsto vylijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto naskládáme nebo nasypeme čerstvé očištěné a opláchnuté ovoce. Pokud jsou kousky ovoce větší, lehce vmáčkneme do těsta.

Jogurtovou buchtu pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C zhruba 30 minut.

Líbí se vám "Jogurtová buchta"?



Komentáře