Vyzkoušený recept na karbanátky z mletého masa. Patří mezi jednoduché a oblíbené recepty, kde je v hlavní roli mleté maso.
30 minut, 2 porce
Ingredience
- 300 g mletého masa
- 1 vejce
- 30 g strouhaného parmezánu
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst nasekané petrželky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 rohlík, nebo houska
- 50 ml mléka
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej na smažení
Postup
Pečivo z předchozího dne, nejlépe gumovější, namočíme na chvíli do mléka.
Do vychlazeného mletého masa (třeba mix vepřového a hovězího) přidáme vejce, strouhaný sýr, rozlisovaný česnek, nasekanou petrželku, olej a pečivo vyždímané od mléka.
Všechny ingredience důkladně smícháme, mokrýma rukama tvarujeme karbanátky a obalujeme je ve strouhance.
Karbanátky z mletého masa smažíme na oleji do dozlatova z obou stran a hotové pokládáme například na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.