Vyzkoušený recept na kefírovou bublaninu s ovocem. Použijte třeba čerstvé jahody, třešně, višně, rybíz, maliny, nebo jiné ovoce podle chuti a dostupnosti.
50 minut, 1 plech
Ingredience
- 500 g čerstvého ovoce (bez pecek, množství je na nás)
- 1 prášek do pečiva
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 150 g cukru moučka
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 špetka soli
- 100 g másla
- 200 ml kefíru
- 2 lžíce rumu
Postup
Nejprve si připravíme ovoce. Pokud je s peckami, vypeckujeme. Pokud je ovoce větší, pokrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny. Prostě jak máme rádi.
V míse smícháme všechny sypké ingredience (kromě vanilkového cukru) a z oddělených bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Ve druhé míse ušleháme rozpuštěné a vychladlé máslo s vanilkovým cukrem, přimícháme oddělené žloutky, rum a kefír. K této směsi přimícháme směs sypkých ingrediencí, promícháme a na závěr lehce přimícháme sníh z bílků.
Hotové těsto nalijeme do hlubšího plechu, který vymažeme a vysypeme (např. olejem a hrubou moukou), naskládáme ovoce, které lehce vmáčkneme do těsta a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C po dobu cca 25 minut.