Kiwi řezy se zakysanou smetanou

Vyzkoušený recept na osvěžující kiwi řezy se zakysanou smetanou. Kiwi můžete samozřejmě nahradit třeba jahodami, nebo jiným ovocem.

60 minut, 1 plech

Ingredience

Piškotové těsto

  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce mléka (podle potřeby)
  • 1 prášek do pečiva

Smetanová náplň

  • 200 g smetany ke šlehání (1 kelímek)
  • 400 g zakysané smetany (2 kelímky)
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 kiwi

Pudingová poleva

  • 300 ml vody
  • 50 g cukru krupice
  • 200 ml sirup s příchutí kiwi
  • 1 sáček vanilkového pudingu

Postup

Nejprve v míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a postupně přimícháváme směs mouky s práškem do pečiva. Pokud bude potřeba, přidáme mléko a umícháme těsto.

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta.

Hotové těsto nalijeme do hlubšího plechu vymazaného olejem a vysypaného hrubou moukou. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme zhruba 35 minut.

Náplň uděláme tak, že smícháme obě smetany s vanilkovým cukrem a rozetřeme na upečené, ale již vychladlé těsto.

Oloupeme a opláchneme kiwi, nebo případně jiné ovoce, nakrájíme na kolečka a naskládáme na smetanovou vrstvu.

Už zbývá pouze poleva. Pokud bychom ji chtěli obejít, což není problém, protože kiwi je dost výrazné, můžeme udělat pouze želatinu s trochou kiwi sirupu a vršek řezů přelít. Pokud budeme dělat polevu s pudingem, pak si v kastrolu smícháme vodu, cukr, sirup, přidáme vanilkový puding a vaříme, dokud poleva nezhoustne. Polijeme připravené řezy, uhladíme a dáme důkladně vychladit.

Líbí se vám "Kiwi řezy se zakysanou smetanou"?



Komentáře