Krémová houbová polévka

Vyzkoušený recept na krémovou houbovou polévku z čerstvých nebo sušených hub a případně i s bramborami. Zkuste houbovou delikatesu.

90 minut, 4 porce

Ingredience

  • 3 plátky másla
  • 1 cibule
  • 400 g hub (hříbky, lišky, mix)
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 1 snítka hladkolisté petržele
  • sůl
  • pepř

Postup

V hrnci rozpustíme dva plátky másla a na něm necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme houby nakrájené dle vlastního vkusu a zbývající plátek másla.

Houby restujeme zhruba 10 minut za občasného promíchání. Pak přilijeme horký vývar, přidáme petržel a necháme lehce na mírném stupni probublávat zhruba hodinu.

Petržel z polévky vytáhneme a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Než se do toho pustíme, můžeme část hub dát stranou a potom, po rozmixování, je vrátit zpět, nebo je rovnou dát do talířů.

Krémovou houbovou polévku dáme ještě chvíli na sporák prohřát, dochutíme solí, pepřem a po chvíli můžeme podávat.

Líbí se vám "Krémová houbová polévka"?



Komentáře