Vyzkoušený recept na krémovou houbovou polévku z čerstvých nebo sušených hub a případně i s bramborami. Zkuste houbovou delikatesu.
90 minut, 4 porce
Ingredience
- 3 plátky másla
- 1 cibule
- 400 g hub (hříbky, lišky, mix)
- 800 ml kuřecího vývaru
- 1 snítka hladkolisté petržele
- sůl
- pepř
Postup
V hrnci rozpustíme dva plátky másla a na něm necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme houby nakrájené dle vlastního vkusu a zbývající plátek másla.
Houby restujeme zhruba 10 minut za občasného promíchání. Pak přilijeme horký vývar, přidáme petržel a necháme lehce na mírném stupni probublávat zhruba hodinu.
Petržel z polévky vytáhneme a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Než se do toho pustíme, můžeme část hub dát stranou a potom, po rozmixování, je vrátit zpět, nebo je rovnou dát do talířů.
Krémovou houbovou polévku dáme ještě chvíli na sporák prohřát, dochutíme solí, pepřem a po chvíli můžeme podávat.