Vyzkoušený recept na domácí krtkův dort – nejlepší recept na plech, který dělává i Láďa Hruška a děti se po něm mohou utlouct.
75 minut
Ingredience
Dortový korpus
- 3 vejce
- 180 g cukru krupice
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň
- 250 ml mléka
- 1,5 sáčku vanilkového pudinku
- 2 lžíce cukru krupice
- 250 g tvarohu ve stříbře
- 300 g zakysané smetany
- 1,5 sáčku vanilkového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g čokolády (na vaření nebo jiná)
Ovoce
- 4 banány nebo jiné ovoce (jahody, kiwi, nebo mix)
Postup
Připravíme si na krtkův dort nejprve krém z mléka, pudinku a cukru – prostě uvaříme puding. Necháme ho vychladnout a pustíme se do korpusu. Vychladnutý puding smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, vyšlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou dle vlastní volby.
Připravíme korpus. Oddělené žloutky vyšleháme společně s cukrem a olejem. Přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva i kakaem a umícháme společně. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta.
Hotové těsto na korpus krtkova dortu nalijeme do olejem, nebo máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného hlubšího plechu. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C zhruba 20 minut.
Hotový a vychladlý korpus vydlabeme například lžící tak, aby od spodu i od okrajů zůstal zhruba 1 cm těsta a vydlabané kousky dáme stranou.
Banány, jahody, kiwi, nebo libovolný mix ovoce nakrájíme na kolečka a naskládáme na korpus. Na ovoce natřeme připravenou tvarohovou náplň a zasypeme kousky vydlabaného těsta, které můžeme případně nahrubo namlít, aby byly kousky víc sypké.
Hotový krtkův dort dáme alespoň přes noc vychladit.