Krtkův dort na plech

Vyzkoušený recept na domácí krtkův dort – nejlepší recept na plech, který dělává i Láďa Hruška a děti se po něm mohou utlouct.

75 minut

Ingredience

Dortový korpus

  • 3 vejce
  • 180 g cukru krupice
  • 200 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

Tvarohová náplň

  • 250 ml mléka
  • 1,5 sáčku vanilkového pudinku
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 250 g tvarohu ve stříbře
  • 300 g zakysané smetany
  • 1,5 sáčku vanilkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády (na vaření nebo jiná)

Ovoce

  • 4 banány nebo jiné ovoce (jahody, kiwi, nebo mix)

Postup

Připravíme si na krtkův dort nejprve krém z mléka, pudinku a cukru – prostě uvaříme puding. Necháme ho vychladnout a pustíme se do korpusu. Vychladnutý puding smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, vyšlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou dle vlastní volby.

Připravíme korpus. Oddělené žloutky vyšleháme společně s cukrem a olejem. Přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva i kakaem a umícháme společně. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta.

Hotové těsto na korpus krtkova dortu nalijeme do olejem, nebo máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného hlubšího plechu. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C zhruba 20 minut.

Hotový a vychladlý korpus vydlabeme například lžící tak, aby od spodu i od okrajů zůstal zhruba 1 cm těsta a vydlabané kousky dáme stranou.

Banány, jahody, kiwi, nebo libovolný mix ovoce nakrájíme na kolečka a naskládáme na korpus. Na ovoce natřeme připravenou tvarohovou náplň a zasypeme kousky vydlabaného těsta, které můžeme případně nahrubo namlít, aby byly kousky víc sypké.

Hotový krtkův dort dáme alespoň přes noc vychladit.

Líbí se vám "Krtkův dort na plech"?



Komentáře