Vyzkoušený recept na vynikající kuřecí nudličky na kari, které jsou v kombinaci s rýží velice oblíbené. Ke kari můžeme přidat také trochu kurkumy.
40 minut, 4 porce
Ingredience
- 500 g kuřecího masa (kuřecí prsíčka)
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce červené kari pasty, nebo 1 rovná lžíce kari
- 2 lžíce bambusových výhonků
- 2 lžičky rybí omáčky (nemusí být)
- 400 ml kokosového mléka
- šťáva z 1/2 limetky
- 2 – 3 špetky kurkumy
Postup
Kuřecí maso podle potřeby očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, nebo menší kousky.
V pánvi, ideálně v nějakém woku, rozpálíme olej a zprudka osmahneme kousky kuřecího masa. Když se maso zatáhne a zbělá, dáme ho do mísy a zakryjeme, aby příliš nevychladlo.
Na pánev dáme kari pastu, po chvíli bambusové výhonky, rybí omáčku, kokosové mléko a šťávu z limetky. Vše společně promícháme a necháme krátce povařit, cca 5 minut.
Následně dáme k omáčce zpět kousky kuřecího masa, přidáme kurkumu, nebo ještě trochu kari a vaříme zhruba 10 minut, dokud není kuřecí maso do měkka.