Vyzkoušený recept na květákové placičky s uzeninou, případně i sýrem. Nejsou asi podle Pohlreicha, ale zaručeně se vám povedou.
45 minut, 4 – 6 porcí
Ingredience
- 1 květák
- 1 cibule
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce hrubé mouky
- 2 lžíce strouhanky
Volitelně
- 1 lžíce majoránky
- 75 g dobré uzeniny
- 75 g nastrouhaného parmezánu
Postup
Květák opláchneme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě pod poklicí do měkka, cca 15 minut.
Zatím si nakrájíme cibuli na kostičky a na pánvi ji na troše oleje osmahneme dozlatova.
Uvařený květák dáme do mísy a nejlépe šťouchadlem pomačkáme resp. rozdrobíme na takovou květákovou směs, ale ne úplně. Aby se sypala.
Do mísy přidáme hotovou cibulku, vejce, rozmačkaný česnek, okořeníme podle chuti a volitelně přidáme další ingredience. Zaprášíme moukou a vše promícháme, dokud nevznikne těsto.
Z hotového těsta vytváříme libovolně velké placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme je z obou stran na rozpálené pánvi s olejem. Květákové placičky můžeme také naskládat na plech vyložený pečícím papírem a péct v troubě na 180 °C zhruba 20 minut.