Vyzkoušený a velice chutný květákový salát, který vám bude zaručeně chutnat. Salát z květáku je snadný, zdravý a skvěle chutná.
30 minut, 2 – 4 porce
Ingredience
- 1 květák
- 2 jarní cibulky, nebo 1 menší cibule
- 2 vejce
- 2 lžíce jablečného octa (domácí)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky cukru moučky
- sůl
- pepř
Postup
Květák opláchneme, rozdělíme na jednotlivé menší růžičky květáku a povaříme zhruba 10 minut v osolené vodě. Ideálně do poloměkka.
Cibuli očistíme, nakrájíme na jemno. Vychladlé uvařené vejce natvrdo oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo protlačíme přes síto.
Vše promícháme s uvařeným květákem a zakapeme zálivkou, kterou připravíme smícháním jablečného octa, oleje, cukru, soli a pepře.
Vše ještě lehce promícháme a květákový salát máme připravený.