Vyzkoušený a velice jednoduchý recept na lískové ořechy v těstíčku. Ořechy jsou skvělé svou chutí a zároveň přínosné pro naše zdraví.
35 minut
Ingredience
- 200 g lískových ořechů natural (koupit)
- 250 g hladké mouky
- 20 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 citronu
- 200 g másla
- 1 žloutek
- cukr moučka se skořicí na obalování
Postup
Začneme těstem, ve kterém potom jádra lískových ořechů zabalíme.
Promícháme si všechny sypké ingredience, kromě lískáčů, přidáme nastrouhanou kůru z opláchnutého citronu, žloutek a vypracujeme si těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v chladu.
Z připraveného těsta uděláme váleček cca 1 cm silný, pokrájíme ho na cca 1 cm široké dílky, položíme lískáč, zatlačíme na něj a těsto kolem něj obtáhneme – prostě ho zabalíme.
Když všechny lískové oříšky zabalíme a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, dáme je péct na 170 °C, dokud není těstíčko dozlatova. Podle tloušťky těstíčka a trouby to může trvat různě dlouho.
Hotové lískové oříšky v těstíčku můžeme za tepla obalit v moučkovém cukru promíchaným třeba se skořicí.