Vyzkoušený recept na vynikající mandlouvou nádivku vhodnou například k nadívání krůty, ale i kuřete. Určitě ji vyzkoušejte.
25 minut, 4 – 6 porcí
Ingredience
- 100 g loupaných mandlí
- 100 g slaniny
- 100 g másla
- 500 ml mléka
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- 1 veka
- petrželka
- muškátový květ
Postup
Pokud nemáme loupané mandle, můžeme použít mandle natural a zbavit je slupky tak, že je dáme na 1 minutu do vařící vody, scedíme a oloupeme.
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji v kastrolku částečně vyškvařit. Přidáme k ní máslo, rozpustíme, promícháme a přidáme do směsi odstátého mléka a dvou rozšlehaných vajec. Osolíme, opepříme.
Veku, případně rohlíky, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme nasekanou petržel, muškátový květ, mandle nakrájené na proužky, promícháme a zalijeme připravenou směsí.
Dáme alespoň na hodinu odležet do chladu, potom promícháme, podle potřeby přidáme strouhanku a můžeme nadívat krůtu, nebo kuře.