Mandlové máslo

Vyzkoušený a srozumitelný recept na vynikající domácí mandlové máslo. Stačí pouhé 3 ingredience a výkonný mixér.

35 minut, 300 ml mandlového másla

Ingredience

  • 2 hrnky mandlí natural (neloupané, nesolené, nepražené)
  • 1 špetka soli
  • podle chuti javorový sirup

Postup

Mandle si nejprve opražíme na plechu v předehřáté troubě na 160 °C zhruba cca 10 minut, aby byly lehce dozlatova.

Opražené mandle dáme do mixéru, zapneme a mixujeme tak dlouho, dokud nebude směs tvořit hrudky. Při mixování setřeme podle potřeby okraje nádoby a mixujeme tak dlouho, dokud nezískáme krémovou konzistenci mandlového másla.

Podle chuti přidáme při mixování javorový sirup. Hotové mandlové máslo skladujeme v uzavíratelné nádobě na chladnějším a tmavém místě.

Líbí se vám "Mandlové máslo"?



Komentáře