Marokánky

Vyzkoušený recept na vynikající vánoční marokánky se smetanou, se kterými ale nemusíte čekat na Vánoce, ale udělat je třeba dnes.

45 minut

Ingredience

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic cukru krystal
  • 20 g másla
  • 200 g směsi rozinek, nasekaných ořechů, mandlí a kandovaného ovoce
  • čokoládová poleva (recept)

Postup

V kastrolu smícháme společně smetanu s moukou i cukrem a zahříváme, dokud nebude směs hustá.

Odstavíme ze sporáku a do chladnoucí směsi přidáme máslo a směs rozinek s oříšky a kandovaným ovocem.

Vše důkladně promícháme a z hotové směsi děláme kolečka, která skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka nemusí být úplně placaté – pečením se samy dotvarují. Nezapomeneme na dostatečný rozestup.

Marokánky dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme tak dlouho, dokud jejich okraje nezískají hnědou barvu – cca 40 minut. Upečené marokánky ihned sundáme z plechu a po vychladnutí je namáčíme do čokoládové polevy (rovnou stranou).

Líbí se vám "Marokánky"?



Komentáře