Vyzkoušený recept na vynikající vánoční marokánky se smetanou, se kterými ale nemusíte čekat na Vánoce, ale udělat je třeba dnes.
45 minut
Ingredience
- 250 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce hladké mouky
- 5 lžic cukru krystal
- 20 g másla
- 200 g směsi rozinek, nasekaných ořechů, mandlí a kandovaného ovoce
- čokoládová poleva (recept)
Postup
V kastrolu smícháme společně smetanu s moukou i cukrem a zahříváme, dokud nebude směs hustá.
Odstavíme ze sporáku a do chladnoucí směsi přidáme máslo a směs rozinek s oříšky a kandovaným ovocem.
Vše důkladně promícháme a z hotové směsi děláme kolečka, která skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka nemusí být úplně placaté – pečením se samy dotvarují. Nezapomeneme na dostatečný rozestup.
Marokánky dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme tak dlouho, dokud jejich okraje nezískají hnědou barvu – cca 40 minut. Upečené marokánky ihned sundáme z plechu a po vychladnutí je namáčíme do čokoládové polevy (rovnou stranou).