Vyzkoušený recept na skvělé máslo z dýňových semínek, které je plné vitamínů a minerálů prospěšných pro naše zdraví.
10 minut, cca 500 ml
Ingredience
- 450 g loupaných dýňových semínek
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce mleté skořice
- 3 lžíce cukru (třtinového)
Postup
Dýňová semínka dáme do kuchyňského robotu a pustíme se do mixování, které bude trvat zhruba 2 – 4 minuty podle výkonu našeho mixéru.
V průběhu mixování občas setřeme zbytky dýňových semínek, která zůstanou na stěně nádoby. V mixování pokračujeme tak dlouho, dokud nezískáme konzistenci másla.
Před dokončením ještě přidáme kokosový olej se skořicí i cukrem a mixujeme ještě alespoň 1 – 2 minuty.
Máslo z dýňových semínek skladujeme v libovolné uzavíratelné nádobě bez přístupu vzduchu po dobu 2 – 3 týdnů v chladu.