Vyzkoušený recept na mexickou směs s kuřecím masem, kterou můžeme podávat například s tortillou, nebo s topinkami potřené česnekem.
30 minut, 4 porce
Ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 1 červená nebo žlutá paprika
- 1 plechovka celých rajčat
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka sladké kukuřice
- 1 hrst nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce olivového oleje s chilli
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- sůl
- pepř
Postup
Kuřecí maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, které budeme marinovat.
Marinádu připravíme smícháním olivového oleje s chilli, prolisovaného česneku, mleté pálivé papriky, pepře a soli. Kuřecí kousky v marinádě hezky promícháme, zakryjeme fólií a dáme alespoň na 2 hodiny marinovat do chladničky.
Na rozpálené pánvi marinované kuřecí kousky zhruba 8 minut osmahneme, pak přidáme papriku nakrájenou na kostičky a chvíli společně restujeme. Následně přidáme nahrubo nakrájená rajčata včetně šťávy z plechovky a chvíli směs povaříme.
Na závěr přidáme scezené fazole, kukuřici, promícháme, prohřejeme chvíli a přimícháme nasekanou petrželku.
Mexickou směs s kuřecím masem podáváme buď zabalenou v tortille, nebo nanesenou na topinky.