Vyzkoušený recept na vynikající mexické fazole s klobásou, které potěší milovníky pikantních pokrmů. Fazole po mexicku jsou vynikající!
40 minut, 2 porce
Ingredience
- 2 hrnky tmavých fazolí
- 1 cibule
- 100 g másla
- sůl
- pepř
- podle chuti chilli, pálivá paprika, česnek
Postup
Fazole důkladně propláchneme a necháme je přes noc namočené ve vodě. Pak vodu vylijeme.
K fazolím přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a zalijeme vodou, aby byly fazole potopené. Přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou fazole doměkka, zhruba 40 minut.
Uvařené fazole scedíme, ale jeden hrnek vývaru z fazolí necháme stranou, stejně tak 1/4 fazolí.
V kastrolu rozpustíme máslo a zatím fazole rozmačkáme. K rozmačkaným fazolím přilijeme rozpuštěné máslo a krátce vaříme, aby se máslo vsáklo. Postupně přiléváme podle potřeby také vývar z fazolí, který jsme si dali stranou a udržujeme tak neustále ideální konzistenci směsi. Takhle povaříme zhruba 15 minut.
K téměř hotové mexické směsi přidáme nerozmačkané fazole, které jsme dali stranou, osolíme, okořeníme podle chuti, zamícháme, prohřejeme a máme hotovo.
K mexickým fazolím se skvěle hodí nějaká kvalitní klobása, ale není to podmínkou.