Vyzkoušený recept na výbornou mramorovou bábovku s tvarohem, která chutná jako od babičky. Neváhejte a pusťte se do ní.
60 minut
Ingredience
- 250 g měkkého polotučného tvarohu
- 200 g másla
- 200 g cukru krupice
- 4 vejce
- 140 g hladké mouky
- 140 g polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 špetka soli
- 2 lžíce kakaa
Postup
V míse smícháme tvaroh se změklými kousky másla. Postupně přimícháme cukr a oddělené žloutky. Důkladně vše promícháme, aby vzniklo těsto.
Ve druhé míse smícháme obě mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a tuto směs následně přimícháme do první mísy s těstem.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme lehce do těsta. Oddělíme cca jednu třetinu těsta stranou a do ní zamícháme kakao.
Do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme světlé těsto, potom tmavé a koncem vařečky cik-cak dokola projedeme, aby vzniklo mramorování.
Mramorovanou bábovku dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu cca 45 minut.