Vyzkoušený recept na vynikající nakládaný hermelín, který dělal Pohlreich i kluci v akci. Základem je dobrý hermelín, nebo camembert.
20 minut, 4 porce (1 sklenice, cca 0,7 l)
Ingredience
- 4 hermelíny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- mletá červená paprika
- sušené bylinky (podle chuti)
- chilli omáčka
- slunečnicový olej
Postup
Hermelíny rozřízneme na tenčí poloviny, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku rozlisujeme.
Každou polovinu hermelínu nejprve potřeme česnekem, poprášíme červenou paprikou, případně dalšími bylinkami podle chuti a pokapeme chilli omáčkou. Nakonec přidáme ještě kolečka cibule, případně až při skládání do sklenice a můžeme všechny poloviny hermelínů skládat na sebe jednu po druhé.
Pokud nám nějaké ingredience zbyly, jako třeba česnek a cibule, můžeme přidat jen tak do sklenice.
Vše zalijeme olejem a dáme do chladu alespoň na 5 dní.