Vyzkoušený základní recept na okurkový salát se sladko-kyselou zálivkou, který je osvěžující a skvěle se hodí k hlavnímu jídlu s nějakým masem.
10 minut, 2 – 4 porce
Ingredience
- 1 salátová okurka
- sůl
- 1 hrnek vody
- 1,5 lžíce octa
- 1 lžíce cukru krupice
Postup
Okurku opláchneme a i se slupkou ji nastrouháme na hrubém struhadle. Posolíme ji a necháme zhruba 3 minuty pustit šťávu, kterou nevyléváme, protože stejně jako slupka okurky obsahuje minerály a živiny.
Sladko-kyselou zálivku připravíme tak, že do hrnku dáme sudenou vodu, zarovnanou lžíci cukru a podle chuti, cca lžíci octa. Promícháme a zálivka je připravena.
Nastrouhanou okurku dáme do misek a přidáme sladko-kyselou zálivku. Podáváme ihned, případně ještě dáme do chladničky.