Ořechová roláda

Vyzkoušený recept na ořechovou roládu. Možná nejlepší recept, protože roláda je velice rychlá, snadná a zaručeně se povede. A to bez vážení!

40 minut

Ingredience

  • 6 vajec
  • 1 špetka soli
  • 8 lžic cukru krupice
  • 4 lžíce vody
  • 8 lžic polohrubé mouky
  • 1/3 sáčku prášku do pečiva
  • 1,5 lžíce mletých vlašských ořechů

Postup

Nejprve vyšleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. Zašleháme cukr, žloutky a přidáme vlažnou vodu. Na závěr přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy.

Těsto rovnoměrně nalijeme na plech o rozměrech zhruba 35 x 35 cm vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu 20 minut.

Upečené těsto za tepla srolujeme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.

Když těsto vychladne, rozvineme jej, odstraníme pečící papír, namažeme rovnoměrně tenkou vrstvou nějakého ovocného džemu a zarolujeme.

Ořechovou roládu můžeme ještě polít například čokoládovou polevou.

Líbí se vám "Ořechová roláda"?



Komentáře