Vyzkoušený recept na ořechovou roládu. Možná nejlepší recept, protože roláda je velice rychlá, snadná a zaručeně se povede. A to bez vážení!
40 minut
Ingredience
- 6 vajec
- 1 špetka soli
- 8 lžic cukru krupice
- 4 lžíce vody
- 8 lžic polohrubé mouky
- 1/3 sáčku prášku do pečiva
- 1,5 lžíce mletých vlašských ořechů
Postup
Nejprve vyšleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. Zašleháme cukr, žloutky a přidáme vlažnou vodu. Na závěr přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy.
Těsto rovnoměrně nalijeme na plech o rozměrech zhruba 35 x 35 cm vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu 20 minut.
Upečené těsto za tepla srolujeme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
Když těsto vychladne, rozvineme jej, odstraníme pečící papír, namažeme rovnoměrně tenkou vrstvou nějakého ovocného džemu a zarolujeme.
Ořechovou roládu můžeme ještě polít například čokoládovou polevou.