Vyzkoušený recept na výborné pařížské rohlíčky s krémem. Nejlepší recept, co jsem zatím vyzkoušela a je jak má být.
60 minut, cca 20 pařížských rohlíčků
Ingredience
Rohlíčky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 g cukru moučka
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
Krém
- 40 g cukru krupice
- 10 g kakaa
- 1 vejce
- 80 g másla
Čokoládová poleva
1 sáček čokoládové polevy nebo domácí čokoládová poleva.
Postup
V míse smícháme mleté ořechy, cukr a mouku. K sypké směsi přidáme vejce, promícháme dostatečně a hotovou směsí naplníme cukrářský sáček.
Přímo na plech vyložený pečícím papírem začneme tvarovat rohlíčky. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme dozlatova zhruba 20 minut. Upečené rohlíčky sundáme z plechu a necháme vychladnout.
V hrnci přivedeme vodu k varu. Nejlépe v nějaké nerezové misce promícháme cukr s kakaem, přidáme vejce a nad párou ušleháme krém. Miska by se neměla dotýkat vařící vody. Misku dáme stranou a zašleháme ještě změklé máslo. Hotový krém dáme vychladit.
Vychladlé rohlíčky si naskládáme na nějaký tác a dáme je vychladit zároveň s krémem, cca na hodinu.
Část krému dáme do sáčku a nanášíme co nejrychleji na rohlíčky. Pokud bychom dali do sáčku všechen krém a trvalo by nám to, začne teplem krém stékat. Rohlíčky s krémem dáme opět do chladu a zatím si připravíme čokoládovou polevu.
Vychlazené pařížské rohlíčky namáčíme do čokoládové polevy, skládáme na nějaký tác a dáme do chladu.