Pařížské rohlíčky

Vyzkoušený recept na výborné pařížské rohlíčky s krémem. Nejlepší recept, co jsem zatím vyzkoušela a je jak má být.

60 minut, cca 20 pařížských rohlíčků

Ingredience

Rohlíčky

  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce

Krém

  • 40 g cukru krupice
  • 10 g kakaa
  • 1 vejce
  • 80 g másla

Čokoládová poleva

1 sáček čokoládové polevy nebo domácí čokoládová poleva.

Postup

V míse smícháme mleté ořechy, cukr a mouku. K sypké směsi přidáme vejce, promícháme dostatečně a hotovou směsí naplníme cukrářský sáček.

Přímo na plech vyložený pečícím papírem začneme tvarovat rohlíčky. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme dozlatova zhruba 20 minut. Upečené rohlíčky sundáme z plechu a necháme vychladnout.

V hrnci přivedeme vodu k varu. Nejlépe v nějaké nerezové misce promícháme cukr s kakaem, přidáme vejce a nad párou ušleháme krém. Miska by se neměla dotýkat vařící vody. Misku dáme stranou a zašleháme ještě změklé máslo. Hotový krém dáme vychladit.

Vychladlé rohlíčky si naskládáme na nějaký tác a dáme je vychladit zároveň s krémem, cca na hodinu.

Část krému dáme do sáčku a nanášíme co nejrychleji na rohlíčky. Pokud bychom dali do sáčku všechen krém a trvalo by nám to, začne teplem krém stékat. Rohlíčky s krémem dáme opět do chladu a zatím si připravíme čokoládovou polevu.

Vychlazené pařížské rohlíčky namáčíme do čokoládové polevy, skládáme na nějaký tác a dáme do chladu.

Líbí se vám "Pařížské rohlíčky"?



Komentáře